Ukens treningsøkt (24/2021)

Ukens treningsøkt - Gå tur med sekk - Kropp og Helseklinikken

Sommerferien nærmer seg og mange har begynt å legge planer for hva de skal i sommer. Vi nordmenn er glade i fjellet og mange liker å gå i fjellet. Noe har gjort det mye, mens for andre så blir det kanskje første gang man er i fjellet.

Det som kjennetegner det å gå i fjellet er at setter andre krav til kroppen enn det å bevege seg i lavlandet. Stiene er brattere og mer kronglete. Og man har gjerne med seg en sekk på ryggen.

Det å gå med sekk med litt vekt i gjør at vi sliter mer på musklene i beina både oppover og nedover. Og når man blir sliten så kan man fort få litt vondter i hofte, kne og ankler. Det finnes imidlertid en metode man kan bruke for å unngå dette – nemlig forberedelser!

Den beste måten å forberede seg på er å få gått noen turer med en sekk. Sekken behøver ikke å være så veldig tung, 5 – 10kg, med mindre man har planlagt en veldig lang og tung tur med stor sekk.

Den enkleste forberedelsen er å bare ta på seg sekken når man er ute på en vanlig tur, begynn med lav vekt og øk etter hvert. Prøv gjerne å legge inn litt motbakker etter hvert også, slik at man får litt trening på det å gå opp og ned.

Hvis man har lyst til å legge inn enda mer forberedelser til fjellturen så kan man jo også legge spesifikke treningsturer hvor man går opp og ned en bratt bakke flere ganger.

Gjør man dette noen ganger så er sjansen for en positiv opplevelse på fjellturen mye større.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler