Birken: Målet. Høydepunktet. Forbannelsen.

Endelig er den her - Birken - Kropp og Helseklinikken

Endelig er den her: Birken!

Det som har gitt treningen mening! Time på time med motbakker. Kilometer på kilometer med trening. Endelig kjennes sitringen av å skulle ha et startnummer på brystet igjen. Og rundt omkring er det tusenvis av likesinnede med samme mål. Nå skal naboen slås! …eller sjefen, eller noen i vennegjengen, eller tiden fra i fjor. Eller kanskje bare det å fullføre for første gang.

Men… i det siste, så har treningen føltes tyngre ut en vanlig. Det har ikke gått like fort. Enda treningsmengden har vært større enn noensinne. I første motbakke kommer syra… Og turen over fjellet blir et mareritt i stedet for det høydepunktet den kunne ha blitt…

Dette er ingen ukjent problemstilling. Verken for Birkenløpere, -syklister eller -skiløpere. Den siste innspurten i treningen og økte konkurransenerver har ført til at muskulaturen i bena strammer seg litt ekstra, og at det ikke er like god sirkulasjon som kan transportere bort melkesyre og gi ny næring til musklene. Så på startstreken er syrelagrene nesten fylt opp, og musklene i helspenn.

En god idretts massasje kan hjelpe mot dette. Vi på Kropp og Helseklinikken kan løsne opp i disse spente musklene. Vi kan øke sirkulasjonen. Slik at du har flere muskelfibre som jobber sammen, har nesten tomme syre lagre og har bedre sirkulasjon som kan frakte bort syre og gi næring til musklene.

P.S.

Har du veldig konkurransenerver, så har vi også en Gestaltterapeut som kan hjelpe deg!

Thomas Nielsen

Thomas Nielsen

Thomas Onsrud Nielsen har jobbet hos Kropp og Helseklinikken AS siden 2016, er utdannet Massør ved Axelsons Body Work School og medlem i bransjeorganisasjonen Norges Massasje Forbund. Med mye fokus på idrettsmassasje er Thomas spesielt opptatt av behandling som er skadeforebyggende og prestasjonsforbedrende. På fritiden er han med som hjelpeinstruktør og styremedlem i Gjøvik fekteklubb. Thomas mener at en aktivitet skal være lystbetont. Ellers kan dørstokkmila bli altfor lang.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler