Tennisalbue

Behandling av tennisalbue - Kropp og Helseklinikken

Tennisalbue er en kjent diagnose, kanskje har du til og med opplevd den selv. Dette er en tilstand der man opplever smerte eller ubehag på utsiden av albuen. Smerten kan gradvis utvikle seg, og etter hvert kan det bli utfordrende å bruke armen. Selv enkle oppgaver som å ta melk ut av kjøleskapet eller løfte en stekepanne kan forårsake ubehag i albuen.

Hva forårsaker disse plagene?

I de fleste tilfeller oppstår plagene fordi muskulaturen i området har blitt utsatt for for mye belastning over tid, uten å tilpasse seg den nye påkjenningen. Det finnes ulike typer belastning som kan føre til dette. For håndverkere kan kontinuerlig bruk av verktøy som en drill være en belastning som blir for stor. På kontoret kan konstant tastaturbruk også føre til plager i albuen.

Smerten oppstår rundt albuen fordi det er her musklene som styrer fingrene og håndleddene har sitt feste. I underarmen har vi mange muskler som strekker seg fra fingrene eller hånden og opp til albuen. Slitne og anspente muskler kan føre til betydelig belastning på senefestet, og dette kan resultere i plager.

Behandling

For å bli kvitt plagene er det ofte nødvendig å unngå de aktivitetene som forårsaket dem i en kort periode. Å justere arbeidsplassen kan være en god start. Behandlingen innebærer deretter å løse opp spenninger i området, helst på begge sider av underarmen, slik at normal funksjon kan gjenopptas.

Etter dette er det viktig å trene opp musklene og vevet rundt, slik at plagene ikke kommer tilbake når man vender tilbake til full belastning. Effektiv trening kan inkludere styrketrening og tøyning av musklene i underarmen.

Hvis du har spørsmål angående behandling av tennisalbue eller lignende symptomer, er du velkommen til å kontakte oss her på Kropp og Helseklinikken.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler