Mangel på motivasjon?

Mangel på motivasjon til å trene - Kropp og Helseklinikken

5 tips til deg som mangler motivasjon og tid til å prioritere egen helse, men vet at noe bør gjøres.

De vanligste årsakene til hvorfor mange mennesker ikke prioriterer sin egen helse, er mangel på tid og motivasjon. Mange tror at de skal ta tak i helsen sin «snart», men det viser seg ofte å være vanskelig å finne tid – eller rett tid. Vi skal her gi deg noen tips og vise deg hvorfor det er viktig å prioritere helse og legge en plan for å oppnå en sunn livsstil.

En del av de som oppsøker oss for behandlinger trenger hjelp til å fikse konsekvensene av å ikke ha prioritert sin egen helse høyt nok. Tiden løper avgårde og mange tenker at jeg skal snart ta tak. «Bare frem til sommeren nå, så får jeg tid». 

God tid er noe vi sjelden får. Motivasjon er ingen magisk ting som plutselig faller ned i hodet en vakker dag. 

Å finne tid til trening handler om å prioritere og planlegge dagen. Det kan være nyttig å se på skjermtiden på telefonen for å se hvor mye tid som brukes på unødvendige aktiviteter. Ved å prioritere fysisk aktivitet og trening kan man oppnå en sunnere livsstil.

Motivasjon er også en viktig faktor når det kommer til å prioritere helse. Mange tror at motivasjon er noe som plutselig oppstår av seg selv, men det er faktisk noe man må jobbe for. Å snakke med en av terapeuter eller en «coach» kan hjelpe deg med å finne riktig motivasjon og retning for å oppnå en sunnere livsstil.

Planlegging er også en nøkkel når det kommer til å prioritere helse. Å sette seg konkrete mål og planlegge når man skal være fysisk aktiv kan hjelpe med å opprettholde en sunn livsstil. Det er også viktig å huske at korte økter med trening kan være like effektive som lengre økter. Husk at korte 30 minutters økter også teller! Du trenger ikke alltid en time eller to. Kan du ta en halvtime før frokost og jobb?

Søvn er en viktig faktor for å opprettholde en sunn livsstil. Å få nok søvn kan gi en person mer overskudd til å være aktiv og ta vare på helsen sin. Å legge bort telefonen en time før man legger seg kan også hjelpe med å få en bedre søvnkvalitet.

Her er fem tips som kan hjelpe for de som mangler motivasjon og tid til å ta vare på sin egen helse:

  1. Sett deg konkrete og realistiske mål: Å sette seg mål kan gi en person en følelse av retning og formål. Det er viktig å sette mål som er realistiske og mulige å oppnå, slik at man ikke blir motløs når man ikke oppnår dem.
  2. Planlegg tid for fysisk aktivitet: Planlegg tid for fysisk aktivitet og trening i kalenderen din. Det kan være nyttig å sette opp faste tidspunkter i uken som er dedikert til trening. Husk at korte økter med trening også teller, så det er ikke nødvendig å ha lange økter hver gang.
  3. Finn en treningspartner eller coach: Å ha en treningspartner eller coach kan være en stor motivasjonsfaktor. De kan hjelpe deg med å holde deg ansvarlig og motivert, og kan gi deg tips og råd om trening og ernæring.
  4. Begynn med små endringer: Det kan være overveldende å gjøre store endringer i livsstilen på en gang. Begynn heller med små endringer som å spise en sunnere frokost eller gå en kort tur etter jobb. Dette kan gi en person en følelse av mestring og gjøre det lettere å gjøre større endringer senere.
  5. Prioriter søvn: Å få nok søvn er avgjørende for å opprettholde en sunn livsstil. Legg bort telefonen en time før leggetid, og sørg for å legge deg til en fast tid hver kveld. Det kan også være nyttig å legge seg og stå opp til samme tid hver dag, også i helgene.

Bonustips!
Snakk med oss! Vi har god erfaring med å behandle og veilede. Vi er genuint opptatt av din helse og står på for å gi deg en positiv opplevelse av mestring og forbedret livsstil.

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler