9 Tips om ferie og fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet - Kropp og Helseklinikken

Vi nærmer oss ferie og vi vi dele noen tips med deg om ferie og fysisk aktivitet. Unngå den klassiske feilen med å ta ferie fra alt, inkludert trening når ferien endelig kommer.

Trening er ferskvare og det er veldig synd å kaste bort alt det du har bygd opp i løpet av vinter og vår. Fysisk aktivitet i ferien gir overskudd og velvære. Yte før nyte er et godt motto.

Her får du noen tips til fysisk aktivitet i ferien

Vi legger bort begrepet trening og bruker fysisk aktivitet. Til syvende og sist er det nettopp det det handler om. Finn en måte å bevege kroppen din på og gjør det regelmessig!

  1. Pakk med joggesko og treningstøy i ferien, uansett hvor du skal. Det tar lite plass.
  2. Tennisbane, padel, klatring, svømming, gåtur, løping etc. Benytt ferien til å gjøre en aktivitet du ikke nødvendigvis gjør til vanlig. Et lekestativ er et utmerket styrketreningsstativ.
  3. Utforsk naturen: Hvis du skal på ferie et sted med flott natur, kan du dra nytte av dette ved å ta turer, gå fotturer eller sykle i vakre omgivelser. Sightseeing til fots eller sykkel er en utmerket måte og blir kjent på nye steder. Undersøk mulighetene der du er. Kan du leie sykkel? Dette gir deg ikke bare en flott treningsøkt, men det gir deg også muligheten til å nyte naturen og oppleve nye omgivelser.
  4. Badeaktiviteter: Hvis du skal til et sted med strender eller et basseng, kan du utnytte vannaktiviteter som svømming, snorkling eller vannpolo. Disse aktivitetene er ikke bare morsomme, men de gir også en helkroppsøkt som styrker musklene og forbedrer utholdenheten.
  5. Utforsk lokale aktiviteter: Gjør litt research på destinasjonen din og finn ut om det er spesielle aktiviteter eller idretter som er populære der. Kanskje det er et lokalt løp, en yoga-workshop eller en gruppetrening som du kan delta på. Dette gir deg sjansen til å prøve noe nytt og møte lokale mennesker med felles interesser.
  6. Familietid med aktiviteter: Hvis du reiser med familie eller venner, kan du gjøre fysisk aktivitet til en morsom gruppeaktivitet. Spill en runde med strandvolleyball, fotball eller frisbee. Organiser en familieutflukt på sykler eller ta en lang gåtur sammen. Det gir deg ikke bare trening, men også muligheten til å tilbringe verdifull tid med kjære.
  7. Utforsk lokale treningssentre: Hvis du er en dedikert gym-goer og ikke vil gå glipp av treningsøktene dine, kan du sjekke om det er treningssentre i nærheten av der du skal være. Mange hoteller har også treningsfasiliteter tilgjengelig for gjestene. Dette gjør at du kan opprettholde treningsrutinen din selv i løpet av ferien.
  8. Hold deg aktiv på reisen: Hvis du skal reise med bil eller fly, kan selve reisen være en utfordring når det gjelder å være fysisk aktiv. Prøv å ta pauser underveis hvis du kjører, slik at du kan strekke på bena og gå litt. Hvis du flyr, kan du bruke tid på flyplassen til å gå rundt i terminalen i stedet for å sitte hele tiden. Velg også trapper i stedet for heis eller rulletrapper når det er mulig.

Prioriter aktivitet og hvile: Ferien er en tid for avslapning, så det er viktig å finne en balanse mellom fysisk aktivitet og hvile. Sett deg realistiske mål for hvor mange aktiviteter eller treningsøkter du ønsker å gjennomføre i løpet av ferien, og gi deg selv rom til å hvile og nyte andre aspekter av ferien også.

Lykke til! Vi heier på deg!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler