Komme i gang med trening eller aktivitet i høst

Treningshøst - Atle Ekenberg - Kropp og Helseklinikken

Sommeren ebber ut, og de fleste er tilbake i hverdagens rutine. Ferien er over, og arbeidslivet samt skolen er i full gang. Noen kan ha opprettholdt aktiviteten gjennom sommeren, mens andre har satt seg som mål å gjenoppta aktiviteter nå som hverdagen er tilbake.

For de som har hatt en inaktiv periode, kan det være utfordrende å bestemme hva som er den beste tilnærmingen og hvordan man kan inkludere aktivitet i en hektisk rutine.

Når man har reflektert over hvorfor man ønsker å være aktiv og eventuelt satt seg langsiktige mål, blir planleggingen enklere.

Hvis målet er å komme i gang med aktivitet, er selve aktiviteten viktigere enn hva den innebærer. Det er essensielt at man velger en aktivitet man trives med. Å inkludere litt aktivitet 2-3 ganger i uken, med 20 til 30 minutters varighet, er en god start. Dersom man i tillegg kan velge en aktivitet som øker pulsen og gir litt anstrengelse, samt inkluderer styrketreningselementer, oppnår man betydelige helsefordeler med relativt kort tidsinnsats.

Hvis målet med aktiviteten er mer spesifikt og rettet mot et fremtidig mål, kan det være nødvendig å nøye vurdere hvilken aktivitet som er mest hensiktsmessig å starte med. Her kan det også være lurt å begynne med moderat intensitet. Mange som setter seg mål, starter ofte i hundre og er fulle av motivasjon de første ukene. Dette kan imidlertid føre til overbelastning og skader, som igjen kan resultere i ufrivillig avbrudd. Dette kan påvirke motivasjonen til å opprettholde aktiviteten.

Derfor er det klokt å begynne med moderat treningsbelastning for å opprettholde kontinuiteten, der resultatene kommer over tid.

Dersom du trenger veiledning for å komme i gang med trening og aktivitet denne høsten, er teamet ved Kropp og Helseklinikken her for å støtte deg. Ikke nøl med å ta kontakt, så kan vi sammen utarbeide en tilpasset plan som passer inn i din daglige rutine.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler