Noen generelle treningsråd

I skrivende stund så er januar på hell og februar står for dørene. Mange har nok hatt nyttårsforsetter om økt aktivitet som jeg håper de fortsatt klarer å holde. Men nå kommer den litt vanskeligere tiden for mange da den opprinnelige gløden de hadde i begynnelsen av januar begynner å avta. Og noen faller fra på treningen.

Her i Innlandet har det vært en unormal vinter så langt. Selv om det har vært skiføre, så har det ikke vært så bra som vi har blitt vant til de senere årene. Og stier og veier har vært fulle av is, så det har heller ikke vært så lett å komme seg ut på gå og løpeturer. Den berømte dørstokkmila kan fort bli lang.

Det finnes mange måter å holde seg aktiv på, både ute og inne. Og det er ikke slik at én type er bedre enn en annen. Det viktigste er at man gjør noe man liker og at man gjør det regelmessig. Så kan man heller justere på aktiveten hvis det er et spesifikt treningsmål man har.

Mitt råd er å finne en aktivitet du liker og ikke tenk på hvor hardt eller hvor lenge man bør holde på. Prøv heller å få gjort ting regelmessig, gjerne 2 til 3 ganger i uken. Og hvis man klarer å bli litt andpusten og varm så har man gjort en god jobb.

Lykke til med treningen!

Naprapat Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler