Ukens treningsøkt (2/2021)

Ukens treningstips - Kjernemuskulatur - Kropp og Helseklinikken

Vi har tidligere, i uke 42, skrevet om trening av kjernemuskulatur. Nå er det på tide å ta opp tråden igjen og ha litt fokus på kjernen i kroppen vår.

Øvelse 1 – Ryggliggende stabilisering

Ligg på ryggen med bøyd hofte og kne. Løft så hoften slik at den blir strekt ut. Løft så den ene foten forsiktig opp fra gulvet uten at bekkenet beveger seg. Hold stilling i 4-5 sekunder. Sett foten ned på gulvet igjen og løft den andre foten.

Gjenta 5-6 løft av hvert bein mens du stabiliserer kroppen. Senk deretter hoftene tilbake til gulvet og hvil 20-30 sekunder. Gjenta 3 serier.

Øvelse 2 – Sidestabilitet

Ligg på siden med støtte på albuen og leggen, litt svai i korsryggen, den andre armen hvilende på hoftekammen.

Stabiliser muskulaturen i buken og ryggen, løft hofta slik at kroppen danner en rett linje fra knær til hode. Hold 20 sekunder, gjør så andre siden. Gjenta 2-3 ganger.

Øvelse 3 – Statisk stabilitet

Stå på gulvet med hender og kne i bakken. Løft så knærne slik at de kommer litt opp fra gulvet. Hold så denne posisjonen i 5-10 sekunder. Senk deretter rolig ned til knærne er på gulvet. Repeter dette noen ganger.

Man kan gjøre øvelsen tyngre ved å løfte et bein og den diagonalt motsatte armen opp fra gulvet. Finn balanse og stabilitet. Hold posisjonen og skift arm og bein.

Lykke til!

Ukens treningsøkt (2/2021) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik
Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler