Ukens treningsøkt (51/2020)

Tren med staver - Kropp og Helseklinikken, Gjøvik

Vinteren nærmer seg for fullt og det har begynt å legge seg både snø og is på bakken. Dette skaper utfordringer for de av oss som foretrekker å gjøre den daglige aktiviteten utendørs. Dørstokkmila kan føles lang når forholdene på bakken ikke er topp, men det finnes ting man kan gjøre selv om det er glatt.

Hvis man lurer på hva man skal ha på beina så finnes det heldigvis mye å velge i. Det finnes gode vintersko, piggsko eller man kan ta på brodder eller litt kraftigere «kjettinger». Vi har skrevet litt om dette i et tidligere innlegg.

En økt som er fin er gjøre nå som vinteren kommer er å gå turer med staver. Her kan man både bruker stavene for å få hjelp til balansen når underlaget er utfordrende, og man kan bruke stavene for å aktivere flere muskler i kroppen og slik sett få trent flere deler av kroppen.

Staver kan brukes til mange slags typer økter. Enten om man vil gå rolige turer eller om man er en idrettsutøver som løper med staver i bratte motbakker.

Selv liker jeg å bruke staver når jeg går i motbakker. Dette for å kunne få aktivert muskler i overkroppen. Her kan man bruke fantasien, og én mulighet for å ytterligere gjøre økta tyngre, er å gå med en sekk med litt vekt i. For de som vil ha enda mer styrke i beina så kan man hekte et
bildekk i tau bak på sekken eller en pulk-sele for å så dra det etter seg.

Prøv en økt med staver. Enten det er å gå rolig i marka eller om du har harde økter i motbakke.

God tur!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler