Opplever du ofte hodepine?

Spenningshodepine og nakkesmerter - Kropp og Helseklinikken på Gjøvik

Opplever du ofte hodepine? Er du usikker på hva vondt i hodet kan komme av? 

5 råd som kan være med på å redusere hodepine 

  1. Få deg nok søvn. Det er om natten vi restituerer og det er derfor viktig å få nok timer søvn i løpet av døgnet.
  2. Få i deg nok vann i løpet av dagen. Er du en som drikker mye kaffe, men glemmer å drikke vann? Prøv og ta annenhver kopp kaffe og vann. Ett annet tips er å alltid ha en vannflaske stående på arbeidsplassen. 
  3. Få nok fysisk aktivitet. Det er anbefalt med minimum 30 min hver dag. Opplever du ofte hodepine etter en lang dag på jobben? Kom deg ut i frisk luft og beveg på kroppen og du kan oppleve at hodepinen forsvinner i løpet av kort tid. 
  4. Begrens stress og søk etter å ta valg i hverdagen som gjør godt for akkurat deg. 
  5. Prioriter avspenning i form av for eksempel yoga eller tøyeøvelser. Ett tips er å tøye brystmuskulatur og styrke muskulatur mellom skulderbladene. 

De vanligste hodepinetypene er tensjonshodepine (spenningshodepine), cervicogen hodepine (nakkehodepine) og migrene med eller uten aura. Disse kan opptre hver for seg eller sammen. For eksempel kan du ha både en spenningshodepine og en nakkehodepine, eller migrene sammen med nakkehodepine som kan være med på å forsterke symptomene. 

Det er også mulig å oppleve medikamentoverforbrukshodepine. Dette vil si at langvarig og hyppig bruk av medisiner mot hodepine kan gi deg hodepine. Det kan da være hensiktsmessig å slutte med dette en periode, men det er viktig at det gjøres i samråd med lege. 

Hodepinedagbok

Er du den som opplever hyppig hodepine kan en hodepinedagbok være nyttig for å kartlegge hva som gir deg hodepine. På Appstore eller Google Play kan du laste ned ”Hodepinedagboka” som et digitalt verktøy. 

Ønsker du hjelp til å redusere hodepine kan vi på Kropp og Helseklinikken hjelpe deg med tips/råd for å forebygge, samt redusere på spenninger i muskel og skjelettsystemet. 

OBS! Har du fått en ny type hodepine som du ikke har kjent på tidligere eller en hodepine som ikke går over, er det viktig at du tar kontakt med din fastlege for undersøkelse.

Kjersti Eidstuen

Kjersti Eidstuen

Kjersti Eidstuen jobber hos Kropp og Helseklinikken AS og er utdannet Osteopat DO MNOF. Hun tok sin 4-årige utdannelse ved Høyskolen Kristiania og var ferdig utdannet våren 2017. Hun har videre kurs i "Dry Needling" (nålebehandling) og "Obstetrikk" (behandling av gravide). Kjersti har drevet mye med både fotball og håndball som yngre, og er i dag opptatt av lystbetont trening som gir energi og overskudd i hverdagen.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on facebook

Relevante artikler